ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Consecințele ploilor din ultimele zile: Salvatorii au intervenit în mai multe localități din țară

13:34 | 30.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Trei automobile au fost tractate de salvatori în capitală după ce au rămas blocate în stradă din cauza ploilor. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit și în mai multe localități din țară unde au pompat apa din gospodării și beciuri, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de ieri salvatorii au intervenit în orașul Hâncești, unde au efectuat lucrări de pompare a apei, circa 60 m3 dintr-o gospodărie afectată de precipitațiile abundente. Intervenția pompierilor a fost necesară și în localitatea Gherman, raionul Ungheni, unde salvatorii au pompat 15 m3 de apă din interiorul unui beci. Mai mult, pompierii au fost solicitați și în satul Dănceni, raionul Ialoveni, pentru evacuarea apei din  beciul unei gospodării, unde nivelul crescut al apei putea cauza daune materiale considerabile. Astfel, angajații IGSU au reușit să pompeze aproximativ 800 m3 de apă.

Totodată, salvatorii au fost solicitați și pentru realizarea lucrărilor de deblocare a carosabilului, după ce rafalele de vânt au doborât mai mulți copaci în municipiul Chișinău. Astfel, pompierii au efectuat lucrări de defrișare a arborilor pe mai multe străzi din capitală, dar și în localitatea Stolniceni, raionul Hâncești.

De asemenea, angajații IGSU au intervenit și în ajutorul persoanelor a căror automobile au rămas blocate în stradă din cauza ploilor. Astfel, salvatorii au tractat trei autovehicule de pe strada Calea Ieșilor din municipiul Chișinău.

img24004047

img24004047

img24004047

img24004047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!