ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderile silvice din țară au primit 42 de utilaje forestiere pentru pregătirea terenurilor și plantarea pădurilor

18:48 | 30.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Șefa statului a menționat, în cadrul evenimentului de recepționare a tehnicii moderne pentru împădurire, că autoritățile au mai făcut un pas important în realizarea programului de împădurire - întreprinderile silvice din țară au primit 42 de utilaje forestiere (tractoare moderne, mulcere și rotovatoare) pentru pregătirea terenurilor și plantarea pădurilor, în valoare de peste 60 de milioane de lei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Mă bucur că am reușit să facem această investiție, așteptată de mulți ani”, a remarcat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai subliniat că este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a crește pădurile Moldovei. „Avem nevoie de contribuția silvicultorilor, autorităților locale, organizațiilor de mediu și a fiecărui cetățean. Programul național de împădurire prevede reabilitarea și extinderea suprafețelor pădurilor din Moldova cu 145 de mii de hectare până în 2032. Dacă ne adunăm eforturile, sunt convinsă că putem fi generația care va reîmpăduri Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

img24004066

img24004066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!