ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat Misiunea de Parteneriat a UE în Republica Moldova cu ocazia marcării unui an de activitate

14:35 | 31.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Parteneriat a UE (EUPM) în Republica Moldova, condusă de Cosmin Dinescu, transmite MOLDPRES.

Cu ocazia aniversării unui an de activitate a Misiunii, șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din țara noastră și sporirea rezilienței instituțiilor naționale la amenințările hibride. Premierul a reiterat că obiectivul strategic al Republicii Moldova este aderarea la Uniunea Europeană.

„Majoritatea covârșitoare a cetățenilor noștri înțeleg că Europa înseamnă pace, securitate și prosperitate”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri. 

Misiunea de Parteneriat a UE este prima misiune civilă din cadrul politicii de securitate și apărare comune, instituită în țara noastră. Misiunea are un mandat inițial de doi ani, care poate fi reînnoit prin decizia statelor membre ale Uniunii Europene. 

img24004097

img24004097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!