ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a semnat Decretul de numire în funcție a noului Procuror General al Republicii Moldova

10:47 | 01.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a semnat, astăzi, 1 iunie 2024, Decretul privind numirea lui Ion Munteanu în funcția de Procuror General al Republicii Moldova. Candidatura lui Ion Munteanu a fost propusă șefei statului de către Consiliul Superior al Procurorilor, în urma ședinței din 31 mai curent, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

La jurământul de învestire în funcție a Procurorului General, Președinta Maia Sandu a vorbit despre misiunea complicată pe care o va avea noul Procuror General și necesitatea sancționării celor care au comis acte de corupție:

„Aveți o misiune complicată. Astăzi, în justiție, din păcate, se face mai puțin decât se vorbește. A venit timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect.

Și eu, și cetățenii așteptăm să se facă dreptate. Cei care au comis acte de corupție, cei care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție, în procuratură trebuie să avem oameni onești, buni profesioniști, oameni care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei.” 

img24004115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!