ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De ziua Internațională a Copiilor, șefa statului a venit cu mesaj de felicitare pentru toți copiii

17:50 | 01.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. „La mulți ani tuturor copiilor! Copiii au nevoie de foarte multe lucruri din partea noastră, dar cel mai mult au nevoie de un lucru firesc - să fim acolo, lângă ei. Să le îndeplinim nevoile de bază, să fim plasa de siguranță unde pot cădea atunci când greșesc, să le protejăm spatele, să le susținem ideile creative și procesul de descoperire a lumii, să-i încurajăm să crească frumos, să fie responsabili de acțiunile proprii, să fie toleranți și mereu deschiși să învețe. Și multe altele”, a punctat Maia Sandu, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a participat la evenimentul „Celebrăm copilăria împreună” din Grădina Botanică, organizat de Guvernul Republicii Moldova, și la activitățile desfășurate de Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” și Ministerul Educației și Cercetării în Grădina Publică din Chișinău. 

Președinta a mai spus că „Meseria” de părinte este cea mai complexă și merituoasă din toate câte există și a avut și un mesaj pentru părinți: „Dragi părinți, vă doresc să aveți cât mai mult timp pentru a-l petrece alături de copii, a vă juca cu ei, a descoperi alături de ei și a fi, pur și simplu, acolo, lângă ei”.

„M-am bucurat să cunosc azi, de Ziua Copilului, mulți copii bucuroși că a venit vara, veseli că se pot juca și curioși să descopere cât mai multe lucruri în jurul lor. Bucuria, libertatea și curiozitatea să vă însoțească toată vacanța de vară și dincolo de ea!” , a mai menționat șefa statului.

img24004122

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!