ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a venit cu un îndemn pentru moldovenii din diasporă

17:34 | 04.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu îi îndeamnă pe moldovenii din diasporă să se înregistreze în prealabil pe inregistrare.cec.md pentru alegerile din 20 octombrie 2024, transmite MOLDPRES.

Șefa statului precizează că înregistrarea este importantă din două  motive principale: ajută în procesul de constituire a secțiilor de votare, așa încât acestea să fie deschise anume acolo unde este nevoie, unde se înregistrează un număr mare de moldoveni și este obligatorie pentru cetățenii noștri stabiliți în SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda care vor să-și exprime votul prin corespondență, ca metodă alternativă de vot în străinătate cu utilizarea serviciilor poștale.

„Mulți moldoveni vor vota acolo unde locuiesc, în afara hotarelor Republicii Moldova. Dacă vă înregistrați în prealabil, Comisia Electorală Centrală va ști că veți vota în străinătate și nu în satul de baștină, și va putea deschide secții de vot mai aproape de dumneavoastră”, mai subliniază Președinta Maia Sandu. 

img24004189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!