ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va beneficia de un program complex de dezvoltare a serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii 

11:41 | 05.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Calitatea și accesibilitatea serviciilor de reabilitare pentru adulți și copii va fi îmbunătățită, iar capacitatea de management al bolilor netransmisibile la nivel național va fi fortificată. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Proiectul va consolida capacitățile de răspuns în caz de urgențe medicale cu risc sporit pentru viața și sănătatea pacienților, cu accent pe accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. În acest scop, departamentele din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice vor fi modernizate și dotate cu dispozitivele medicale necesare.

În cadrul proiectului, vor fi finanțate programe de prevenire și de management al bolilor netransmisibile pentru populația Republicii Moldova și refugiați; de screening și tratament; de instruire a lucrătorilor din domeniul sănătății; de extindere a programelor existente de telemedicină, precum și a soluțiilor digitale în materie de sănătate și asistență medicală.

Perioada de implementare a proiectului cuprinde anii 2024-2029, iar valoarea totală este de 36,2 milioane de euro.

img24004204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!