ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită în raionul Călărași

18:10 | 05.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită de lucru în raionul Călărași, unde a discutat cu primari și reprezentanți ai autorităților locale despre problemele cu care se confruntă comunitatea, dar și ce trebuie să facă autoritățile centrale pentru a avea o administrație publică eficientă, care lucrează pentru modernizarea localităților, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Șeful legislativului a menționat că, doar în ultimii doi ani, prin intermediul programelor „Satul European” și „Satul European Expres” s-au investit peste 50 milioane de lei în peste 30 de proiecte, care au asigurat cetățenii cu apă potabilă, iluminat stradal, drumuri renovate și alte obiecte de interes public modernizate.

În satul Hirova, Igor Grosu a vorbit cu localnicii despre cum se schimbă localitatea, dar și despre oportunitățile pe care guvernarea le oferă oamenilor. „Am văzut un sat care se schimbă la față, odată cu amenajarea unui scuar pentru plimbări, dar și terenuri de sport – unul de volei, altul de minifotbal și o zonă de fitness. Am discutat și despre importanța alegerilor din 9 iunie, la care cetățenii cu pașapoarte europene trebuie să participe pentru a alege deputații în Parlamentul European, dar și referendumul din această toamnă. Toate acestea vor ajuta pentru a construi Moldova europeană acasă”, a menționat Președintele Parlamentului.

În satul Pitușca, șeful legislativului l-a vizitat pe Vasile Tătaru, proprietarul unei crame care îi poartă numele și care a devenit cunoscută în toată țara. Familia Tătaru a cultivat, mai mulți ani, struguri tehnici pe o suprafată de 9 hectare, iar, din 2019, a început să construiască „Crama Tătaru”, care se află chiar sub casa unde locuiește familia. „Domnul Vasile Tătaru recunoaște că, pe lângă multă muncă și pasiune, de mare ajutor i-au fost programele de suport ale vinificatorilor oferite de USAID, ceea ce i-a permis ca vinul să ajungă pe masa consumatorilor ambalat atât de frumos. Vom continua, alături de partenerii noștri, să sprijinim micii producători de vinuri, și sunt sigur că în viitorul apropiat vinul familiei Tătaru va ajunge și pe piețele din țările Uniunii Europene”, a menționat Igor Grosu.

img24004221

img24004221

img24004221

img24004221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!