ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, la Spitalul raional Edineț: „Dacă avem o societate sănătoasă, oferim servicii de calitate, oamenii se vor simți bine acasă”

17:19 | 06.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Spitalul raional Edineț, instituție care a beneficiat, în ultimii doi ani, de mai multe investiții, cu o valoare totală de circa 40 de milioane de lei de la bugetul de stat, dar și de sprijin la modernizarea echipamentului din fonduri europene și japoneze. Șeful Cabinetului de miniștri a menționat că Executivul va continua să dezvolte spitalul, pentru a oferi servicii medicale de calitate cetățenilor din nordul țării, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Premierul Dorin Recean a precizat, de asemenea, că Guvernul a aprobat noi măsuri pentru atragerea și menținerea tinerilor specialiști în sistemul medical, astfel încât să fie redusă insuficiența de cadre în mediul rural și în centrele raionale.

„Dacă avem o societate sănătoasă, oferim servicii de calitate, oamenii se vor simți bine acasă”, a declarat prim-ministrul. 

Spitalul raional Edineț a beneficiat de dotarea și repararea Secției de anestezie și terapie, a cabinetului radiologic și a celui de tomografie computerizată. Instituția medicală are acum echipament modern, între care un tomograf computerizat, radiograf staționar, un radiograf cu braț pentru intervenții operatorii în traumatologie și ortopedie, stație de producere a oxigenului, aparat pentru anestezie, peste 50 de paturi medicale, inclusiv pentru copii, defibrilatoare, un generator electric și o ambulanță  pentru transfer intraspitalicesc. 

Totodată, Spitalul raional Edineț este una dintre cele cinci instituții medicale din țară care au beneficiat de dotarea cu panouri fotovoltaice. La fel, spitalul a obținut suport financiar din partea Fondului pentru Eficiență Energetică pentru înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare, izolarea termică a pereților exteriori și acoperișului, în cadrul implementării proiectului în domeniul eficienței energetice. 

img24004258

img24004258

img24004258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!