ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean a discutat cu antreprenorii din nordul țării: ,,Avem oportunitatea unică să mergem în UE ca să beneficiem de fonduri de dezvoltare”

19:10 | 06.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu un grup de oameni de afaceri din raioanele Edineț, Briceni, Dondușeni și Ocnița. Au fost discutate oportunitățile pe care integrarea europeană le oferă întreprinzătorilor, acțiunile Guvernului pentru a le face activitatea mai confortabilă și problemele care mai trebuie soluționate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

„Avem deschiderea și oportunitatea unică să mergem în UE ca să beneficiem de fonduri de dezvoltare, sa învățăm și să creștem competitivitatea firmelor noastre și, respectiv, afacerile. Acesta este proiectul vieții noastre, care ne va aduce succes și profitabilitate înaltă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

În discuții, antreprenorii au apreciat actualele programe guvernamentale de susținere a businessului, dar au enunțat și necesitățile curente pe care le au. Printre acestea: o mai mare claritate a prevederilor noului Cod vamal; fluidizarea exporturilor; acordarea subvențiilor și în alte domenii, de rând cu agricultura; sporirea sprijinului Organizației de Dezvoltare a Antreprenoriatului în procesul de achiziționare a echipamentelor.

Premierul a accentuat că Guvernul este dedicat sprijinirii întreprinzătorilor locali, va continua să simplifice procedurile administrative și să reducă birocrația.

img24004261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!