ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Să fim uniți pentru obiectivul nostru de țară și să construim Europa acasă”, a afirmat Dorin Recean la întâlnirea cu autoritățile locale din Edineț

21:04 | 06.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Beneficiile programelor guvernamentale și ale proiectelor transfrontaliere, parcursul european al țării noastre și posibilitățile de dezvoltare a localităților au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Edineț, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului.

În cadrul întrevederii, șeful Guvernului a îndemnat primarii, viceprimarii, consilierii și alți funcționari să discute cât mai mult cu cetățenii pentru a preveni dezinformarea și răspândirea falsurilor.

Premierul Dorin Recean a precizat că Executivul încurajează autoritățile locale să identifice noi modalități de atragere a investițiilor pentru a dezvolta satele și orașele din raion. În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, în ședința de ieri a Cabinetului de miniștri, a fost aprobat Regulamentul privind valorificarea terenurilor fondului apelor și al construcțiilor hidrotehnice, care va permite generarea surselor de venit la bugetele locale.

„Bugetul de stat este ca bugetul unei familii și noi, împreună, trebuie să ne gândim cum să atragem mai multe surse de venit, dar și să cheltuim banii rațional. Trebuie să executăm bugetul pe care îl avem și să beneficiem de fonduri europene”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean. 

La rândul lor, primarii au vorbit despre problemele existente în localități: lipsa sistemelor de apeduct și canalizare, gunoiștile neautorizate și starea nesatisfăcătoare a drumurilor. 

Menționăm că, până acum, în raionul Edineț au fost realizate 15 proiecte prin intermediul Programului „Satul European” și 17 - prin Programul „Satul European Expres”. Totodată, pentru anul curent, sunt planificate lucrări de reabilitare a drumurilor, în valoare de 16,7 milioane de lei.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat că fondurile pentru Programul „Satul European” vor fi majorate și a îndemnat primarii să participe la cât mai multe proiecte europene: „Avem obligația să ne pregătim pentru fondurile de preaderare”. 

La fel, șeful Guvernului a vorbit despre necesitatea consolidării eforturilor pentru a mobiliza cetățenii să participe la referendumul din toamnă. „Să fim uniți pentru obiectivul nostru de țară și să construim Europa acasă”, a adăugat premierul Dorin Recean. 

img24004263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!