ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat două afaceri din raionul Edineț: „Guvernul încurajează investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată”

14:11 | 07.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Aflat ieri într-o vizită de lucru în raionul Edineț, prim-ministrul Dorin Recean a mers să vadă două afaceri care promovează agricultura competitivă, transmite MOLDPRES.

În satul Buzdugeni, antreprenorul Ianec Strelețchi a plantat, acum 7 ani, o livadă de pomi fructiferi - cireși și meri. Omul de afaceri a salutat sprijinul acordat de Guvern agricultorilor afectați de calamitățile naturale, menționând că a beneficiat și el de o compensație în valoare de 240 de mii de lei, fără de care nu ar fi reușit să refacă livada. Prima roadă, în urma ultimelor investiții, este așteaptă peste 3 ani.

„Apreciem ambiția și implicarea agricultorilor care, în pofida provocărilor, reușesc să construiască afaceri prospere și încurajăm investițiile într-o agricultură modernă, competitivă și industrializată”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Premierul Dorin Recean a vizitat și afacerea Liliei Zaporojan „Mere-Nord”, din satul Cupcini, specializată în plantarea pomilor de măr și cireș. Antreprenoarea are o livadă performantă, plantată pe o suprafață de 74,19 ha, în care este aplicat sistemul de suport și de irigare, antigrindină și antiploaie. Anul trecut, întreprinzătoarea a obținut o roadă de 700 de tone. Produsele sunt vândute pe piețele locale și în străinătate.  

În discuții, Lilia Zaporojan a apreciat sprijinul în valoare de 500 de mii de lei, acordat de Executiv fermierilor afectați de intemperiile din 25 iulie 2023.

img24004280

img24004280

img24004280

img24004280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!