ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu reprezentanți ai 19 companii chineze: „Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori”

16:58 | 07.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Beneficiile de a investi în țara noastră și domeniile cu cel mai mare potențial de dezvoltare au fost printre subiectele discutate, la Casa Guvernului, de către prim-ministrul Dorin Recean și o delegație formată din reprezentanți ai 19 companii chineze, din domenii precum: infrastructura, energia regenerabilă, agricultura, finanțele, logistica internațională și construcțiile. Participanții au avut ocazia să adreseze mai multe întrebări și să discute cu reprezentanții instituțiilor naționale de la Agenția de Investiții și Ministerul Energiei, transmite MOLDPRES.

Premierul Dorin Recean a subliniat că Republica Moldova este o destinație potrivită pentru investitorii din diverse colțuri ale lumii, iar, în contextul procesului de integrare europeană, oferă și mai multe avantaje, astfel că întreprinderile chineze sunt încurajate să vină în țara noastră. 

„Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori. Guvernul proeuropean oferă pentru toți oamenii de afaceri un mediu confortabil și sigur, fără birocrație sau alte obstacole”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri. 

Șeful Executivului s-a referit și la interesul țării noastre de a reduce decalajul din balanța comercială moldo-chineză, prin diversificarea și creșterea volumelor de produse moldovenești exportate pe piața chineză. „Producătorii noștri sunt interesați să exporte vin, fructe proaspete și uscate, uleiuri, nuci, alimente pentru copii și multe alte produse în China”, a specificat premierul Dorin Recean. 

Întrevederea a avut loc în contextul desfășurării, la Chișinău, a Forumului de Cooperare în Investiții China - Republica Moldova, organizat de Camera de Comerț și Industrie și Ambasada Republicii Populare Chineze, în perioada 6 - 7 iunie.

img24004287

img24004287

img24004287

img24004287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!