ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a felicitat membrii sindicatelor din domeniul afacerilor interne și din educație cu prilejul Zilei Sindicalistului

20:31 | 07.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a felicitat membrii organizațiilor sindicale din domeniul afacerilor interne și din sectorul educației cu prilejul Zilei Sindicalistului. Mesajul a fost transmis în cadrul Forumului liderilor sindicali, care se desfășoară în perioada 7 - 8 iunie curent, transmite MOLDPRES.

„Vă mulțumesc pentru dedicație. Statul se bazează pe polițiști, salvatori pentru asigurarea securității și liniștii cetățenilor. În același timp, educația este o prioritate a noastră, iar Guvernul are un plan foarte clar de dezvoltare a sectorului, pentru că de asta depinde viitorul nostru ca țară”, a spus premierul Dorin Recean.

Premierul a apreciat rolul organizațiilor de profil în îmbunătățirea condițiilor de activitate ale angajaților și a reliefat acțiunile pe care le întreprinde Executivul în acest sens. Este vorba despre mărirea valorii de referință de bază pentru calcularea salariului la 2300 de lei, adică cu 15%, pentru toți angajații sistemului de afaceri interne, dar și din educație. În același timp, au fost păstrate privilegiile pentru cei din sectorul afacerilor interne și, datorită suportului partenerilor internaționali, le sunt îmbunătățite continuu condițiile de activitate și dotările.

În context, prim-ministrul a accentuat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este cea mai bună cale de a asigura o dezvoltare economică care să permită noi beneficii pentru angajați. 

„Este cea mai simplă explicație de ce integrarea europeană este prioritatea noastră numărul unu. Acum este mai real ca niciodată și trebuie să ne unim eforturile și în toamnă să realizăm acest lucru. Aderarea la UE ne va aduce pace și bunăstare. Este dovedit acest lucru”, a subliniat premierul.

Liderii sindicali și-au exprimat disponibilitatea de a continua dialogul constructiv pentru măsurile pe care le întreprinde Executivul cu scopul de a spori garanțiile economice și sociale ale angajaților. Totodată, aceștia au asigurat de susținerea lor, în calitate de partener social, a parcursului european al țării noastre.

Forumul a fost organizat de către Federația Sindicatelor din Moldova „Sindlex”. La eveniment au participat peste 400 de lideri sindicali, președinți ai organizațiilor sindicale primare și activiști, care reprezintă circa 25 de mii de membri de sindicat.

img24004292

img24004292

img24004292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!