ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la premierea Tekwill Junior Ambassadors 2024: „Tinerii noștri reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți”

20:57 | 08.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. În cadrul celei de-a IV-a ediții a concursului Tekwill Junior Ambassadors 2024, prim-ministrul Dorin Recean a premiat tinerii participanți din Republica Moldova, care au împărtășit din proiectele inovatoare prezentate în diverse domenii: robotică educațională, circuite electronice, modelare și imprimare 3D, inteligență artificială, realitate virtuală, transmite MOLDPRES.

„Am avut mereu convingerea că elevii din Republica Moldova au o capacitate uimitoare în a-și exprima creativitatea în domeniul tehnologiei. Iar tinerii, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul concursului Tekwill Junior Ambassadors 2024, reprezintă o sursă de inspirație pentru noi toți, de a crede în țara noastră, de a crede într-o Moldovă europeană”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Evenimentul își propune să contribuie la stimularea și promovarea inovației în Republica Moldova și să amplifice rolul acesteia în dezvoltarea economică a țării pentru a construi un viitor mai inclusiv, sustenabil și prosper.

Anul acesta, la concurs au participat peste 700 de elevi și 250 de cadre didactice din întreaga țară. Timp de câteva luni, echipele au lucrat intens pentru a dezvolta produse digitale cu impact social. În cadrul competiției, elevii au rezolvat probleme din viața reală cu care se confruntă în propria comunitate, aplicând cunoștințele și abilitățile tehnice dobândite la cursurile „Tekwill în Fiecare Școală”, disponibile în 391 de instituții de învățământ din Republica Moldova.

Tekwill Junior Ambassadors 2024 a fost organizat în contextul Tekwill Expo Day 2024, din cadrul evenimentului Moldova Digital Summit 2024.

img24004301

img24004301

img24004301

img24004301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!