ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatori și pompieri au intervenit în 55 de cazuri: Vântul puternic și ploaia au doborât mai mulți arbori și fire electrice

08:28 | 12.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Salvatori și pompieri au intervenit noaptea trecută în 55 de cazuri, după ce vântul puternic și ploaia au doborât mai mulți arbori și fire electrice, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), 44 de misiuni ale salvatorilor și pompierilor au avut loc în sectoarele municipiului Chișinău. Angajații au deblocat arbori doborâți la pământ, dar și fire electrice căzute. Trei misiuni similare au fost înregistrate la Criuleni, patru la Orhei, două la Strășeni și câte una la Călărași și Leova.

La Orhei, pe strada 31 August, o femeie a rămas blocată în propriul autovehicul după ce un copac a căzut peste mașină. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care a reușit să evacueze femeia în siguranță. Totodată, din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi din capitală. În prezent, viața acestuia este în afara oricărui pericol fiind transportat de medici la spital.

Tot ieri, doi băieți, în vârstă de 14 ani, au fost găsiți de poliție după ce aceștia s-au pierdut într-o pădure din apropiere localității Hulboaca, comuna Grătiești, municipiul Chișinău. Minorii împreună cu alți doi băieți au mers într-o livadă la cules cireșe. Ultimii s-au întors acasă, iar cei doi băieți s-au rătăcit. Angajații poliției au efectuat lucrări de căutare a minorilor, reușind după mai multe ore să întoarcă acasă copii vii și nevătămați.

În contextul vremii instabile și averselor înregistrate, IGSU îndemnă populația să evite deplasarea sub cabluri electrice și crengi ale arborilor bătrâni care atârnă. De asemenea, oamenii sunt rugați să fie atenți atunci când se deplasează pentru a evita traumatismele, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

img24004369

img24004369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!