ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Berlin, premierul Dorin Recean a avut întrevederi cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor

11:41 | 12.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, transmite MOLDPRES.

La întrevederea cu președinta Băncii Europene de Investiții (BEI), Nadia Calviño, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și, inclusiv, ajută la atenuarea efectelor economice și sociale ale agresiunii rusești împotriva Ucrainei. 

Prin investițiile realizate cu sprijinul BEI, autoritățile sprijină sectoare cheie ale economiei naționale: transport, infrastructura de drumuri, energie, antreprenoriat și sănătate.

În dialogul cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, a fost accentuată necesitatea de continuare a reformelor privind descentralizarea, de îmbunătățire a climatului de afaceri, inclusiv la nivel local.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, în procesul de integrare europeană, acest aspect a devenit și mai important, pentru a asigura înțelegerea și promovarea beneficiilor aderării la Uniunea Europeană pentru comunitățile locale.

img24004380

img24004380

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!