ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Râșcani, Cahul și Dubăsari vor beneficia de consultații medicale gratuite

10:08 | 17.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/.În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Râșcani, Cahul și Dubăsari. Consultațiile vor fi acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), informează MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în Centrul de Sănătate Râșcani.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Cahul și Dubăsari, și anume:pe 17 și 18 iunie – în Vadul lui Isac, Cahul; în perioada 19–21 iunie – în Pașcani, Cahul; în intervalul 17–19 iunie – în Molovata, Dubăsari; în zilele de 20 și 21 iunie – în Mărcăuți, Dubăsari.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 500 de persoane, dintre care 425 – screening pulmonar, iar circa 90 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img24004504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!