ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna iulie, Moldovagaz va continua să procure gaz de la Energocom

11:56 | 18.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Moldovagaz va continua să procure gaz de la Energocom și în luna iulie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, transmite MOLDPRES. 

Astfel, Energocom a câștigat licitația pentru livrarea de gaze pentru luna iulie, inițiată de Moldovagaz pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy.

Volumul gazelor naturale ce urmează a fi procurat este de circa 15 mil de metri cubi, iar prețul de livrare se va stabili în ultima zi a lunii iunie.

„În urma desfășurării licitației pe platforma „BRM East Energy” în data de 17 iunie 2024, a fost determinat furnizorul gazelor pentru SA „Moldovagaz” pentru luna iulie 2024, și anume SA „Energocom”. Conform condițiilor de licitație, volumul de gaze naturale contractat între părți este de 159 600 MWh, sau 15 milioane de metri cubi (estimativ), iar prețul de livrare se va stabili în ultima zi a lunii iunie curent, formula de preț fiind legată de indicele bursier TTF front month index, și urmează a fi publicată în data de 1 iulie 2024”, a afirmat Vadim Ceban.

Începând cu luna mai, licitațiile pentru procurarea gazelor naturale sunt desfășurate pe platforma „BRM East Energy”.

img24004543

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!