ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Ucraina consolidează dialogul privind reglementarea transnistreană și menținerea unei „atmosfere de securitate”

16:00 | 19.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/.Procesul de reglementare transnistreană și dinamica actuală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol au fost discutate astăzi de Președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei, comunică MOLDPRFES.

Discuțiile au vizat subiecte de actualitate precum accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană, precum și necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Participanții la dialog au accentuat angajamentul comun de a consolida dialogul și coordonările pe aspecte care vizează dosarul transnistrean în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, soluționării celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și consolidarea climatului favorabil pentru realizarea dezideratului strategic de reîntregire a țării.

Paun Rohovei a reconfirmat sprijinul pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean în frontierele internațional recunoscute ale țării.

img24004589

img24004589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!