ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul limită de conectare la SIA „Monitorizarea electronică a vânzărilor” a echipamentelor de casă și de control expiră la 1 iulie

10:41 | 20.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Începând cu 1 iulie 2024, mai mulți agenți economici sunt obligați să utilizeze echipamente de casă și de control conectate la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), obligația respectivă se referă la agenții economici care practică activități precum fabricarea de dispozitive, aparate şi instrumente medicale stomatologice, activități de asistență stomatologică, producția metalelor preţioase, fabricarea bijuteriilor şi articolelor similare din metale şi pietre preţioase, fabricarea imitaţiilor de bijuterii şi articole similare, comerț cu amănuntul a ceasurilor și bijuteriilor, repararea ceasurilor şi a bijuteriilor, comerțul cu ridicata, comerț cu autovehicule.

Modificările vizează și întreprinderile de stat și societățile comerciale cu cota majoritară de stat, casele de amanet (lombarduri), persoanele juridice, care au obținut statutul de contribuabil mare.

Contribuabilii vizați urmează să procure echipamente de casă și de control compatibile cu SIA „MEV”. Lista modelelor ECC certificate, precum și a furnizorilor, este disponibilă pe pagina-web mev.sfs.md.

Ulterior, contribuabilul va depune prin intermediul Centrelor de asistență tehnică cererea de înregistrare a echipamentului de casă și de control în SIA „MEV”. Cererea se depune separat pentru fiecare echipament de casă şi de control.

Totodată, agenții economici care practică activitățile enumerate mai sus, urmează să scoată de la evidență și din exploatare ECC de tip vechi, care nu corespund Cerințelor tehnice față de echipamentele de casă și de control.

img24004602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!