ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii SPPS vor asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au intrat în vigoare

11:18 | 20.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/.Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor putea asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Anterior Articolul 133 din Regulamentul Parlamentului stabilea că executarea sancțiunilor de eliminare din sala de la ședințe și de interzicere a participării la ședințele plenare pe o durată de până la 10 ședințe se asigură de către colaboratorii serviciului special al Parlamentului în baza unui regulament aprobat prin lege. În cadrul legislativului nu este constituit un asemenea serviciu, ceea ce a dus la neaplicarea acestor norme.

În urma modificărilor, cuvintele „colaboratorii serviciului special al Parlamentului în baza unui regulament aprobat prin lege”, „serviciul special al Parlamentului” și „colaboratorului serviciului special al Parlamentului” se vor interpreta ca referindu-se la ofițerii de protecție ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

La finele săptămânii trecute, șapte deputați au fost sancționați, fiind interzisă participarea lor la următoarele cinci ședințe plenare ale Parlamentului. Este vorba despre parlamentarii Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi. Sancțiunea a fost aplicată la propunerea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce deputații vizați au blocat tribuna Legislativului și au împiedicat desfășurarea ședinței plenare.

 

img24004608

img24004608

img24004608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!