ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului intensifică dialogul cu ONG-urile pentru extinderea și reabilitarea pădurilor: noi inițiative și proiecte pilot în dezbatere

13:48 | 20.06.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului continuă dialogul cu organizațiile neguvernamentale pentru a identifica cele mai bune soluții pentru extinderea și reabilitarea pădurilor din țară. În cadrul întâlnirii de astăzi, ministrul Sergiu Lazarencu a discutat cu mai multe ONG-uri și a apreciat eforturile depuse în proiectele de împădurire, subliniind colaborarea esențială între sectorul public și privat pentru atingerea obiectivelor comune. 

În cadrul ședinței, a fost discutat segmentul necesității supravegherii teritoriului împădurit și metodele de asigurare a masei forestiere pe termen lung. Ministrul Lazarencu a făcut apel la societatea civilă să vină cu sugestii pentru identificarea de noi potențiale terenuri pentru împădurire. Un alt aspect important abordat în cadrul întâlnirii a fost educația și informarea populației în privința importanței pădurilor. 

Părțile interesate au venit cu sugestii pentru îmbunătățirea Programului Național de Împădurire, inclusiv întărirea capacităților ONG-urilor prin alocarea unor finanțări, pentru a acoperi zonele care nu pot fi accesate de instituțiile statului. În contextul discuțiilor, s-a abordat și posibilitatea lansării unui proiect pilot pentru identificarea terenurilor acoperite cu vegetație forestieră în mod natural, precum și înregistrarea terenurilor împădurite private în fondul forestier.

Ministerul Mediului își propune să continue colaborarea cu organizațiile neguvernamentale pentru a implementa soluții eficiente pentru conservarea și extinderea pădurilor din țară, asigurând astfel protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții.

Comunicat de presă al Ministerului Mediului

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!