ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: Un spațiu modern pentru odihnă și agrement, amenajat la Nișcani, Călărași

09:40 | 21.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. În satul Nișcani din raionul Călărași a fost amenajat un spațiu modern pentru odihnă și agrement. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului Național „Satul european”, ediția I, și au costat aproximativ 3 milioane de lei, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, în centrul localității a fost construită o Estradă de vară și amenajat terenul adiacent. Zona de agrement a fost dotată cu echipamente, inclusiv sportive. Totodată, a fost construit un stadion cu terenuri de volei, baschet, handbal și fitness. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii.

De această infrastructură renovată beneficiază acum cei aproximativ 1900 de locuitori din Nișcani, precum și locuitorii a patru sate din vecinătate: Păulești, Răciula, Frumoasa și Parcani.

Valoarea totală a proiectului din Nișcani se ridică la 2,985 milioane de lei. Banii au fost alocați de Guvernul Republicii Moldova, prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. Cu o contribuție, la acest proiect, de 27 de mii de lei a venit și comunitatea.

Potrivit primarului localității, Petru Sorici, Estrada de vară va fi folosită drept spațiu pentru desfășurarea tuturor activităților cultural-artistice, în condițiile în care satul nu are casă de cultură. Totodată, aici urmează să se desfășoare concursuri și festivaluri raionale, precum și târguri ale meșterilor populari din regiune.

„Această zonă nou construită aduce un suflu proaspăt localității și conferă un aspect autentic european. Mă bucur să văd seara, inclusiv în zilele de odihnă copii cu părinții lor, cupluri tinere și chiar vârstnici care se plimbă, joacă baschet, volei, handbal, sau fac exerciții la aparate. Acest lucru îmi dă speranța că satul va rămâne viu și populat în continuare”, a spus Petru Sorici.

Primarul a adăugat că Programul „Satul European” reprezintă o a doua șansă pentru satele Moldovei, de a rămâne fiabile, cu perspective sigure de dezvoltare.

Datele ONDRL relevă că până în prezent, în cadrul Programului Național „Satul European”, ediția I, au fost finalizate 416 proiecte din totalul celor 496 aprobate. 

 

img24004629

img24004629

img24004629

img24004629

img24004629

img24004629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!