ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de medici de la Institutul Oncologic au fost eliberați din funcție, anunță Ministrul Sănătății

10:41 | 22.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/.Un grup de medici de la Institutul Oncologic au fost eliberați din funcție în urma unui dosar de corupție. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, anul trecut paisprezece percheziții au fost desfășurate de către ofițerii CNA și procurorii PA la Institutul Oncologic în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă, în care mai mulți medici, unii cu funcție de conducere erau bănuiți de pretinderea și acceptarea remunerațiilor ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale (intervenții chirurgicale, consultări și investigații fără rând), care trebuiau acordate gratuit.

„În urma perchezițiilor operate la domiciliile, birourile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în lei și diferită valută și registre de evidență a persoanelor care au beneficiat de asistență medicală. Angajații au fost cercetați în stare de libertate. Investigația a luat sfârșit, faptele demonstrate, materialele remise în adresa instituției și în judecată. Institutul Oncologic a întrerupt contractele de muncă cu ei”, a precizat șefa de la sănătate.

„Îmi doresc să fie un semnal clar pentru tot sistemul medical - nu este permis să mai pună cineva mâna în buzunarul părinților, buneilor, fraților, vecinilor, prietenilor. Viața nu are preț, ca noi, medicii, s-o apreciem cu un anumit cost. Nouă ne este lăsată o mult mai mare misiune - să o salvăm”, a adăugat ministra.

În iulie anul trecut CNA anunța că nai mulți șefi din cadrul Institutului Oncologic sunt cercetați penal de CNA și procurori pentru pretinderea sistematică a remunerațiilor ilicite. Oamenii legii au documentat atunci acțiunile ilicite ale vicedirectorului Centrului Consultativ Diagnostic și a trei șefi de secție.

img24004672

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!