ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare pentru Mark Rutte, numit în postul de secretar general al NATO: „Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată”

15:54 | 26.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj de felicitare prim-ministrului interimar olandez, Mark Rutte, numit în postul de secretar general al NATO. În acest context, șefa statului a reiterat importanța parteneriatului dintre Republica Moldova și Alianță, informează MOLDPRES.

„Apreciem parteneriatul nostru de lungă durată cu NATO, care ne ajută să construim reziliența pe măsură ce lucrăm pentru o Moldova stabilă, sigură și mai prosperă. Cele mai bune urări în acest nou rol”, a remarcat Maia Sandu.

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez, Mark Rutte, în postul de secretar general al Alianţei.

Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, îşi va prelua funcţia la data de 1 octombrie curent, înlocuindu-l pe norvegianul Jens Stoltenberg, aflat în acest post de 10 ani.

img24004776

img24004776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!