ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administraţia de Stat a Drumurilor a lansat o nouă Linie Specializată Anticorupţie, pentru a asigura transparenţă şi integritate

11:27 | 03.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) îşi reconfirmă angajamentul de a activa în spiritul transparenţei şi integrităţii şi anunţă o nouă Linie Specializată Anticorupţie, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, în conformitate cu prevederile Legii pentru aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului liniilor telefonice anticorupție și în scopul eficientizării implementării măsurilor de asigurare a integrității în cadrul instituţiei, a fost lansată o nouă Linie Specializată Anticorupţie 076666222, care este deja funcțională.

Prin intermediul liniei telefonice, care este activă 24/24, 7 zile pe săptămână, cetăţenii, agenții economici și reprezentanții societății civile pot transmite informații sau materiale în format audio, foto-video, despre acțiunile ilicite comise de către angajații ASD, responsabili tehnici sau S.A. „Drumuri”, legate de recepția și executarea lucrărilor, procedurilor de achiziții etc., explică sursa citată.

„Prevenirea și combaterea fraudei și corupției necesită efortul comun al întregii societăți. Astfel, vom fi recunoscători pentru sesizarea şi comunicarea despre faptele de comportament corupțional, actelor de corupţie comise de către angajaţii ASD. Dacă observați activități suspecte, vă rugăm să ne informați la Linia Specializată Anticorupție a ASD la numărul 076666222 inclusiv (Viber, WhatsApp) sau pe adresa de email – anticoruptie@asd.md”, indică drumarii.

Administraţia de Stat a Drumurilor afirmă că este determinată să promoveze principiile etice ale legalității, integrității și transparenței.  „Reiterăm că transparența, responsabilitatea și integritatea sunt pilonii fundamentali pentru dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere”, rezumă ASD.

 

 

 

 

img24004993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!