ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul îmbunătățește activitatea Institutului Național al Justiției

12:03 | 03.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Activitatea Institutului Național al Justiției (INJ) va fi îmbunătățită, iar eficiența acestuia în procesul de formare inițială și continuă a judecătorilor și procurorilor va spori. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Cabinetul de miniștri. Potrivit proiectului aprobat de Guvern, vor fi înlăturate prevederile contradictorii privind statutul judecătorului și competențele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informează MOLDPRES cu referire la comunicatul Guvernului. 

Modificările vizează unele aspecte administrative aferente activității INJ și vin să îmbunătățească cadrul normativ referitor la statutul de audient al Institutului. Astfel, audienții INJ - viitorii procurori și judecători, vor fi incluși în lista persoanelor asigurate medical de către Guvern.

Formarea inițială a viitorilor magistrați constituie un element-cheie pentru asigurarea unui sistem judiciar independent și profesionist. Modificările aprobate vor îmbunătăți funcționarea întregului sistem judiciar. 

img24004996

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!