ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu, întrevedere cu coraportorii APCE: R. Moldova va continua reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției

12:18 | 03.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, transmite MOLDPRES cu referire la comunicatul Președinției.

Agenda discuțiilor cu delegația APCE a vizat subiecte privind consolidarea instituțiilor democratice din țara noastră și a statului de drept. Șefa statului a subliniat importanța garantării unui proces electoral transparent și lipsit de influențe externe. 

De asemenea, Președinta Maia Sandu și-a manifestat aprecierea pentru sprijinul oferit de Consiliul Europei prin Planul de acțiune pentru RM 2021-2024 și pentru cooperarea în mai multe domenii importante.

Președinta a subliniat că autoritățile vor continua reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției. De asemenea, șefa statului și-a reafirmat angajamentul țării noastre de a avansa hotărât în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

 

img24005000

img24005000

img24005000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!