ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Număr record de pasageri deserviți de Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului

12:47 | 03.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Numărul de pasageri care au călătorit prin Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului curent a crescut cu 39 la sută comparativ cu anul trecut. Cifrele au fost prezentate astăzi de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că este „un număr record de pasageri”, iar „prognozele arată că această creștere va continua”, transmite MOLDPRES. 

„Am înregistrat un număr record de pasageri pentru primele șase luni ale anului. Cifra a crescut cu 39% comparativ cu anul trecut. Deschiderea de noi curse și creșterea numărului de companii care au reluat sau au început să zboare de pe aeroportul nostru sunt printre principalele motive ale acestei creșteri”, a afirmat Andrei Spînu.

Ministrul a adăugat că „prognozele arată că această creștere va continua, iar fluxul de pasageri va crește în mod constant”, întrucât autoritățile continuă discuțiile cu mai multe companii aeriene pentru a extinde numărul de rute de pe aeroport.

„Aceste cifre confirmă ceea ce am subliniat în repetate rânduri: infrastructura actuală a aeroportului nu va mai putea face față fluxului în creștere de pasageri. Suntem conștienți de aglomerația actuală de la aeroport, care va crește odată cu sporirea numărului de pasageri. Soluția este una singură: investiții serioase în aeroport. Din acest motiv, am anunțat că vom efectua cât mai curând studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, parcare auto, pistă și alte tehnologii necesare pentru buna funcționare a aeroportului. Investițiile necesare sunt estimate la 250-300 milioane euro”, a punctat oficialul. 

Andrei Spînu a mulțumit totodată tuturor celor implicați în procesul de administrare a aeroportului și a traficului aerian. 

În primăvara anului trecut, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului.

img24005005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!