ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Terenurile agricole vor fi incluse în Registrul Digital Național al Fermierilor

12:05 | 04.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Registrul Digital Național al Fermierilor (DNFR) realizat cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova a fost prezentat ieri conducerii Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). În cadrul sesiunii demonstrative au fost evidențiate funcționalitățile modulelor din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), transmite MOLDPRES.

Registrul este o componentă esențială a IACS, un sistem implementat și solicitat de Uniunea Europeană pentru a gestiona și a controla plățile către fermieri în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).

„Fără acest registru și fără o evidența exactă a terenurilor nu ar fi posibilă în viitor accesarea fondurilor europene. Registrul fermierilor este esențial pentru dezvoltarea agriculturii noastre și pentru a asigura că fermierii beneficiază de resursele necesare”, a estimat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Până în prezent, zece mii de deţinători de terenuri din Republica Moldova au fost înregistrați cu succes în sistem. În această vară, cu sprijinul PNUD, alți zece mii de proprietari  vor fi incluși în sistem, printr-o abordare cuprinzătoare de colectare a datelor din ușă în ușă.

img24005044

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!