ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii monitorizează drumurile publice care pot fi deteriorate din cauza temperaturilor ridicate

12:03 | 04.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/.  Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) atenţionează participanții la trafic că, din cauza temperaturilor ridicate de peste 30°C din această perioadă, pe drumurile publice naționale pot apărea deteriorări ale îmbrăcăminților rutiere din beton-ciment (ridicarea dalelor), ceea ce poate constitui un pericol pentru siguranța traficului rutier, informează MOLDPRES.

Potrivit ASD, Întreprinderile rutiere S.A. „Drumuri” au fost notificate, iar echipele de drumari sunt mobilizate pentru patrularea și monitorizarea activă a sectoarelor de drum, pentru a preveni și remedia în timp util eventualele deteriorări.

„Dacă observați probleme tehnice cauzate de temperaturile extreme și variațiile acestora sau alte deteriorări semnificative pe drumurile publice naționale, vă îndemnăm să informați imediat  Serviciul Operativ al Administrației de Stat a Drumurilor la numărul de telefon 078337744”, indică ASD.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a proteja infrastructura rutieră și a preveni deteriorările suplimentare, rezumă Administrația de Stat a Drumurilor.

 

img24005046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!