ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trilaterală Republica Moldova - România-Ucraina // Ministrul român Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău și a avut o întrevedere cu Mihai Popșoi

10:27 | 05.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, a ajuns la Chișinău, unde urmează să participe la reuniunea trilaterală Republica Moldova - România-Ucraina. În dimineața zilei, șefa diplomației române a avut o întrevedere cu omologul său moldovean Mihai Popșoi.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală și valorificarea proiectelor comune. „Mi-a făcut o deosebită plăcere să o primesc la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova pe ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu. În cadrul întâlnirii am discutat despre perspectivele cooperării bilaterale și valorificarea proiectelor comune în domeniul energetic, al infrastructurii, agriculturii și educației”, a menționat ministrul Mihai Popșoi.

Ministrul de externe de la Chișinău a adus mulțumiri autorităților de la București pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „România a fost întotdeauna și rămâne un susținător aprig și sincer al Republicii Moldova în parcursul nostru ireversibil către marea familie europeană”, a spus Popșoi.

România, potrivit Luminiței Odobescu, va continua să ajute Republica Moldova în realizarea reformelor necesare integrării în Uniunea Europeană. „Vă felicit pentru acest moment istoric. R. Moldova a demonstrat că, dacă există determinare, se poate. Puteți conta pe sprijinul României.”

Ministrul Afacerilor externe din România, Luminița Odobescu va participa la Reuniunea Trilaterală Republica Moldova-România-Ucraina, găzduită la MAE.

Trilaterala de la Chișinău va aborda o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării.

 

img24005073

img24005073

img24005073

img24005073

img24005073

img24005073

img24005073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!