ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu

15:03 | 05.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Luminița Odobescu, ministra afacerilor externe a României, care se află la Chișinău pentru Reuniunea Trilaterală Republica Moldova - România - Ucraina, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al Președinției.

În cadrul întrevederii, șefa statului a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul constant oferit țării noastre, România fiind unul dintre cei mai importanți donatori ai Republicii Moldova. România contribuie activ la implementarea programului „Satul European”, în special prin reabilitarea, extinderea și modernizarea sistemelor apă și canalizare din satele țării noastre.

Cu sprijinul României, dezvoltăm, de asemenea, infrastructura educațională, inclusiv achiziționarea de autobuze școlare și renovarea căminelor studențești. În acest an, România va sprijini renovarea căminului Universității de Stat din Cahul. Președinta și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul constant acordat Chișinăului în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dar și pentru asistența oferită Ucrainei.

Președinta Maia Sandu a subliniat, totodată, că Republica Moldova va continua să facă progrese în parcursul european și că guvernarea va depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele inițiate. La fel, șefa statului a discutat despre proiecte bilaterale în domeniile energetic, infrastructură, sănătate și educație.

 

img24005087

img24005087

img24005087

img24005087

img24005087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!