ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

17:32 | 05.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, transmite Moldpres cu referire la Direcția de comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care România îl acordă țării noastre în procesul de integrare europeană, precum și în realizarea mai multor proiecte care aduc beneficii concrete și durabile pentru oameni.

Oficialii au precizat că Republica Moldova și România au agendă bilaterală caracterizată prin continuitate, intensitate și rezultate pe multiple dimensiuni.

„Un parteneriat puternic și de încredere, solidaritate și frăție – aceste cuvinte descriu relația pe care o avem cu România. Suntem recunoscători pentru toate inițiativele comune și continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun și prosper pentru toți cetățenii noștri”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean. 
România este partener comercial nr. 1 al țării noastre și unul dintre principalii investitori, exporturile Republicii Moldova ating peste 1,4 miliarde de lei, iar numărul de companii cu capital românesc este de peste 1600, investițiile depășind 6,7 miliarde de lei. 

De asemenea, România acordat șase milioane de euro pentru realizarea a 33 de proiecte prin intermediul Programului „Satul European”, 30 de milioane de euro pentru renovarea a 1000 de grădinițe și circa patru milioane de euro pentru achiziționarea autobuzelor școlare în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului școlar”, a declarat Dorin Recean. 

Totodată, România susține tinerii Republicii Moldova, oferind peste 2500 de burse anual pentru studenții. La fel, în ultimii ani, România a finanțat numeroase proiecte de infrastructură, inclusiv de construire a podurilor, modernizare a drumurilor și rețelelor de apă și canalizare, dar și de dotare a spitalelor și restaurare a obiectivelor culturale.

img24005092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!