ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a ONU, Dennis Francis

17:59 | 06.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova continuă să acorde sprijinul necesar persoanelor refugiate din Ucraina, țară care luptă curajos contra agresiunii ruse, pentru a menține pacea în întreaga Europă. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu președintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Dennis Francis. Totodată, șeful Executivului a mulțumit pentru ajutorul pe care îl oferă ONU țării noastre, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului. 

La rândul său, președintele Adunării Generale a ONU și-a exprimat aprecierea pentru găzduirea cetățenilor ucraineni, precum și pentru progresele Guvernului în ceea ce privește incluziunea socială și egalitatea de gen. 

Interlocutorii au mai discutat despre inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre provocările din regiune, dar și despre participarea țării noastre la „Summitul viitorului”, care se va desfășura, în perioada 22-23 septembrie, la New York. 

Republica Moldova este membră a ONU din anul 1992. În prezent, în țara noastră activează peste 20 de agenții ale ONU. 

img24005116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!