ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Granturi de 1,2 milioane de lei pentru asociații din diasporă

12:02 | 08.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 13 asociații din diasporă și centre educaționale de studiere a limbii române peste hotare vor beneficia de granturi în valoare totală de 1 199 900 lei, oferite din bugetul de stat, informează MOLDPRES. 

Proiectele au fost desemnate câștigătoare în cadrul concursului de granturi al Programului de susținere a activităților culturale și educaționale în diasporă, parte a Programului Diaspora Engagement Hub (DEH), ediția 2024.

„Contribuim astfel la promovarea identității naționale, culturii, limbii și tradițiilor peste hotare”, a comunicat Biroul Relații cu Diaspora.

Scopul programului este valorificarea potențialului și susținerea mediului asociativ al diasporei și centrelor educaționale de studiere a limbii române pentru consolidarea, dezvoltarea acestora și participarea activă la promovarea identității naționale, culturii, limbii și tradițiilor peste hotare.

Potrivit BRD, la concurs au fost depuse 27 de dosare de către asociațiile din diasporă și centre educaționale de studiere a limbii române peste hotare. În urma procesului de selecție și evaluare, 23 de dosare au întrunit condițiile regulamentului, iar comisia a desemnat 13 proiecte câștigătoare.

Granturile sunt finanțate din bugetul de stat.

img24005146

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!