ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3 300 de încălcări rutiere au fost documentate de polițiști în zilele de odihnă

12:24 | 08.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au documentat peste 3 300 de încălcări rutiere. Cele mai frecvente – 1 828 vizează depășirea limitei de viteză stabilită pe sectorul de drum, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, 47 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mijlocului de transport, fiind depistați în stare de ebrietate. 

Totodată, 657 de persoane nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor, iar 173 conduceau vehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță sau purtau convorbiri telefonice.

De asemenea, 472 de conducători auto au oprit unitatea de transport în locuri interzise, iar 146 se aflau la volanul unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto.

La fel, 68 de șoferi au fost amendați pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor. 

În zilele de odihnă, agenții de patrulare au intervenit în 257 de cazuri, solicitări parvenite la Serviciul Unic 112.

img24005150

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!