ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a membrilor Consiliului de Administrație al Moldovagaz

13:03 | 08.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 37 de dosare au fost depuse la concursul de selectare a patru din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, lansat de Ministerul Energiei. Termenul de depunere a dosarelor a expirat vineri, 5 iulie, iar Comisia de concurs are la dispoziție trei zile lucrătoare pentru evaluarea dosarelor, transmite MOLDPRES.

Regulamentul de desfășurare a concursului mai prevede că toți candidații la funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții. Aceștia trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare și să nu aibă apartenență politică. De asemenea, candidații trebuie să aibă o experiență de muncă de minim trei ani și cel puțin un an în funcții de conducere.

Ministerul Energiei a lansat luna trecută concursul de selectare a patru din cei nouă membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. 

La 1 iulie a fost prezentat Consiliul de Administrare provizoriu al SA „Moldovagaz”, numit pentru o perioadă de 3 luni. Din componența acestuia fac parte Anton Bubenov, Pavel Vlasov, Denis Emelianov, Roman Jelnov, Mihail Iuriev, Vadim Ceban și Serghei Korin. Pentru aceeași perioadă de trei luni, Vadim Ceban a fost numit președinte al Consiliului, iar Denis Emelianov, Mihail Iuriev și Serghei Korin au suplinit funcțiile de vicepreședinte al CA Moldovagaz SA.

Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” este organul executiv colegial, format din nouă membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de trei ani.

img24005153

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!