ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul facilitează accesul antreprenorilor locali la piețele externe de capital 

12:56 | 08.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Guvernul elimină barierele normative pentru investitori și companiile locale în accesarea unei piețe de capital și burse de valori străine. Un proiect, în acest sens, a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Executivului. 

Alinierea la cerințele și standardele piețelor de capital străine va oferi societăților moldovenești oportunitatea de a accesa o gamă mai largă de surse de finanțare și de a atrage investitorii străini.

De asemenea, listarea pe bursele de valori străine va transmite un semnal pozitiv investitorilor cu privire la transparență, guvernanță corporativă și respectarea standardelor internaționale. 

Totodată, modificările vor contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, prin crearea unui mediu de afaceri mai competitiv, stimularea inovării și investițiilor, precum și la sporirea accesului la resurse financiare pentru întreprinderi de diverse dimensiuni și sectoare.

img24005155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!