ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului după atacul Rusiei asupra unui spital pentru copii din Ucraina: „Este un război împotriva copiilor”

14:58 | 08.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kyiv și a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Ucrainei, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Război împotriva copiilor - trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kyiv, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile”, a menționat șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a declarat că uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. „Este despre copii nevinovați, despre bombele care lovesc spitale unde micuții luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în brațele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, a specificat șefa statului.

Președinta a mai declarat că este șocant că unii încă mai neagă aceste atrocități. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideți să fim uniți pentru dreptul la viață al acestor copii și al multor copii traumatizați în război, pentru un viitor în care fiecare copil are șansa de a trăi în pace și bunăstare”, a punctat șefa statului.

Maia Sandu a mai subliniat că lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 - „trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”.

img24005163

img24005163

img24005163

img24005163

img24005163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!