ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNA a desfășurat percheziții la o companie de construcție

15:24 | 08.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Ofițerii și procurorii anticorupție desfășoară astăzi percheziții la sediul unei companii de construcție din capitală, vizată într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt cercetate multiple nereguli la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L Caragiale din municipiul Chișinău. În dosar sunt examinate și pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din cadrul primăriei capitalei, care în anul 2017 ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), cauza penală a fost pornită în baza unor plângeri ale locatarilor din blocurile vecine, dar și a unui raport de expertiză care stabilește încălcările admise de către compania de construcție ce ar fi cauzat prejudicii imobilelor din imediata proximitate. 

„În scopul acumulării materialului probator, ofițerii anticorupție au solicitat mai multe documente din cadrul direcțiilor specializate ale Primăriei mun. Chișinău, precum și de la compania de construcții. Întrucât administrația agentului economic a refuzat transmiterea actelor și a îngrădit accesul instituțiilor de drept pentru a efectua cercetarea la fața locului, astăzi, în baza autorizației instanței de judecată, s-a descins cu percheziții la sediul companiei. Concomitent, ofițerii CNA, în comun cu specialiștii Inspecției de Stat în Construcții, efectuează cercetarea la adresa blocului”, a precizat CNA.

La această etapă, nicio persoană nu are statut procesual, iar cercetările pe caz continuă sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

img24005166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!