ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

REFERENDUM-2024/ Anton Coval, șef al Centrului de Sănătate Horești, Ialoveni: Bunăstarea oamenilor, interesele şi drepturile cetățeanului vor avea sorți de izbândă doar în UE

18:22 | 08.07.2024 Categorie: Referendum 2024

Pe data de 20 octombrie 2024, în Republica Moldova va fi organizat un referendum constituțional.

Cetățenii vor răspunde la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”

Rezultatele plebiscitului servesc temei pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

Cetăţeni ai Republicii Moldova de orice vârstă aleg parcursul european al țării noastre. Potrivit acestora, doar în Uniunea Europeană Republica Moldova se poate dezvolta pe plan economic, social și cultural.

Solicitat de MOLDPRES, Personalitatea anului 2023 în domeniul ocrotirii sănătății, Anton Coval, șef al Centrului de Sănătate Horești, spune că este ferm convins să spună DA la referendumul din 20 octombrie şi că alege calea europeană a ţării noastre.

Muncind o viaţă în domeniul sănătăţii, slujind cu încredere oamenii în ceea ce este cel mai important – ocrotirea sănătăţii, domnul Coval se arată optimist şi încrezător într-un viitor mai bun al Republicii Moldova.

Anton Coval: Sunt un om optimist şi mai cred în viitorul ţării noastre. Aici au rămas practic cei pe care îi doare sufletul de această ţară, despre care o spun cu fermitate că este o bucăţică de rai. Mai cred că împreună  vom reuşi şi vom avea  rezultatele mult râvnite. Şi cred că acestea pot fi obţinute împreună cu comunitatea europeană. 

Medicul susţine că trofeul obţinut în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății din raionul Ialoveni nu este doar un succes personal.

Anton Coval: Nu e numai succesul meu, e succesul întregului colectiv. Lucrez la Horeşti încă din 1990, de la darea în exploatare a centrului. Împreună cu echipa am reuşit implementarea mai multor proiecte de renovare, reparaţie capitală, reînnoirea utilajului. Pentru moment, instituţia medicală pe care o conduc este dotată cu tehnică performantă ce permite efectuarea unor analize mai complicate. Oamenii au posibilitate să facă toate investigaţiile acasă, chiar şi investigaţii mai sofisticate. Or, în familia europeană avem toate şansele să creştem şi să ne dezvoltăm, pentru că Moldova Europeană este în primul rând pentru oameni! Împreună, în echipă, totul reuşeşte mai uşor şi mai eficient.  Or, ca ceea ce ne dorim în primul rând - bunăstarea oamenilor, interesele şi drepturile cetăţeanului, vor avea sorţi de izbândă doar în Uniunea Europeană.

Cor. Lilia Grubîi

img24005172

img24005172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!