ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

11 secții ATI din cadrul mai multor spitale au fost reparate cu sprijinul Băncii Mondiale

10:11 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/.11 secții  de terapie intensivă din cadrul mai multor spitale republicane, municipale și raionale au fost reparate în ultimii ani cu sprijinul Băncii Mondiale. Reparațiile au costat 187,2 milioane lei, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, la o întrevedere cu vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani.

Cele două oficiale au vizitat Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Institutului de Medicină Urgentă, reparația capitală a căreia a fost realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății, în sumă de circa 16,5 milioane lei.

Tot din surse alocate din Proiectul Băncii Mondiale, Institutul de Medicină Urgentă a fost dotat cu un aparat de angiografie biplanară.

Vicepreședinta Antonella Bassani a salutat progresele vizibile înregistrate în ultimii ani și beneficiile directe pentru cetățeni și a reiterat deschiderea de a sprijini în continuare sistemul de sănătate din țara noastră.

„Rămânem recunoscători partenerilor internaționali pentru suportul oferit în modernizarea și reformarea sistemului de sănătate. Și mulțumesc, colegilor medici pentru dăruirea cu care își fac munca pentru ca să construim un sistem medical modern, așa cum este în alte țări”, a conchis ministra.

img24005181

img24005181

img24005181

img24005181

img24005181

img24005181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!