ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAIA: din 11 iulie 2024 pot fi depuse cererile de solicitare pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic

10:03 | 09.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Începând cu 11 iulie 2024, pot fi depuse cererile de solicitare pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către Iurie Scripnic, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, din 11 iulie se lansează apelul nr. III de depunere a cererilor de solicitare a plăților menționate, care se acordă din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, pentru mai multe măsuri. „Este vorba de măsura 1- plăți directe per cap de animal (bovine); măsura 2 – plăți directe per cap de animal (ovine); măsura 3 – plăți directe per cap de animal (caprine); măsura 4 – plăți directe per cap de animal (cabaline)”, a explicat Scripnic.

Totodată, fiecare măsură are câteva submăsuri ce ţin de vârsta animalelor.

 Ordinul Ministerului Agriculturii mai prevede şi măsura a cincea, care va asigura plăţi per kilogram de lapte – tradiţional, de vacă, şi în premieră de oaie şi de capră.

Cererile  de solicitare a plăților directe pentru măsurile de la pct.1, 2, 3 și 4 se depun începând cu 11 iulie până la 13 septembrie 2024, iar cererile de solicitare a plăților directe pentru măsura de la pct. 5 – începând cu 11 iulie și până la 23 august curent.

Totodată, în Ordin se menționează că Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în cadrul apelului III, va recepționa cereri de solicitare a plăților directe per kg de produs pentru perioada 1 ianuarie 2024-30 iunie 2024.

În acest an, Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1 miliard 600 milioane lei (80 milioane de euro).

 

 

img24005182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!