ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNA: Șase persoane reținute la Comrat în dosarul finanțării ilegale a unui partid politic

10:40 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/.Ofițerii centrului Național Anticorupție (CNA) au descins astăzi la Comrat la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare. În urma perchezițiilor șase persoane au fost reținute, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, acțiunile au loc în cadrul unei cauzei penale în cadrul căreia au fost investigate faptele ilegale ale bănuiților, manifestate prin mobilizarea persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare ”MIR”, emise de entități bancare din Federația Rusă.

Astăzi, în urma celor 17 percheziții efectuate la șase figuranți pe dosar și la sediul Organizației Teritoriale a Comrat a unei formațiuni politice, au fost ridicate sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare.

 

 

 

img24005184

img24005184

img24005184

img24005184

img24005184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!