ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională își protejează militarii de caniculă. Ministerul Apărării a modificat programul instruirilor

11:59 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/.Conducerea Armatei Naționale a anunțat astăzi că a întreprins măsuri sporite de protecție a efectivului Armatei Naţionale pentru perioada caniculară. Astfel, programul de instruire a fost modificat, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantul Armatei Naționale, Eduard Ohladciuc, pe  caniculă, programul de instruire al militarilor în termen și pe contract nu este întrerupt, dar se desfăşoară în orele cu temperatura aerului moderată. „În urma avertizării meteo de cod galben de caniculă pe teritoriul țării, a fost luată decizia de protecție a efectivului. Sergenții și soldații sunt asigurați cu apă potabilă în cantităţi nelimitate şi au posibilitatea să facă duşuri răcoritoare, după efectuarea şedinţelor practice în condiţii de campanie sau altor exerciţii fizice. În zilele cu cod galben sau portocaliu de caniculă, soldații execută misiuni cu efort fizic redus. Totodată, schimbul turelor la posturile de gardă are loc mai frecvent decât în alte perioade ale anului”, a menţionat generalul Ohladciuc. 

Ministerul Apărării a anunțat că până în prezent, în rândurile efectivului în termen și pe contract al Armatei Naţionale nu a fost înregistrat niciun caz de insolaţie sau de supraîncălzire.

img24005193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!