ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incidente în timpul desfășurării recensământului. Polițiștii au intervenit în 53 de cazuri

13:54 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. În perioada desfășurării Recensământului populației și locuințelor, au fost înregistrate 53 de cazuri în care a fost solicitată intervenția oamenilor legii. Cifrele au fost prezentate astăzi de șeful adjunct al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Vitalie Timotin, la un eveniment dedicat finalizării lucrărilor de recenzare, transmite MOLDPRES.

„În vederea neadmiterii diverselor incidente pe parcursul recensământului, de către angajații poliției a fost acordată o atenție deosebită subiecților prevenției, precum și persoanelor predispuse la comiterea faptelor anti-sociale”, a afirmat șeful adjunct al INSP.

Potrivit sursei citate, din numărul total de 53 de cazuri înregistrate, în 41 de cazuri solicitarea a venit din partea recenzorilor, în 9 cazuri polițiștii au fost solicitați de cetățeni, iar în alte trei cazuri - de supervizori. 

Ca rezultat, oamenii legii au întocmit 27 de procese verbale contravenționale pentru încălcări precum injurii (șase procese verbale); vătămarea integrității corporale (un proces verbal); distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor (un proces verbal); huliganism nu prea grav în locuri publice (șaptesprezece procese verbale).

„La moment, în gestiunea poliției mai avem la examinare două cazuri. Din numărul total, în 20 de cazuri de intervenție a salariaților poliției faptele nu și-au găsit confirmarea”, a precizat Timotin.

Pe parcursul celor trei luni de recensământ, au fost desfășurate 143 de ședințe de instruire, la care au participat 2 640 de angajați ai poliției.

Recensământul populației și locuințelor s-a desfășurat în țara noastră în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024, fiind recenzate 2 mil 448 mii de persoane și 1 mil 655 mii de locuințe.

img24005199

img24005199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!