ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de pe ambulanță de la Dubăsarii Vechi au fost atacați de un pacient

09:51 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Echipa de medici de la Dubăsarii Vechi din cadrul SAMU Coșnița au fost atacați chiar de pacientul pe care au venit să îl salveze. Un medic a ajuns la spital cu comoție și fracturi, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la data de 8 iulie, la Serviciul 112, la ora 16:16, a parvenit un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta aproximativă de 40 ani, pe motivul „inconștient în stradă”.

La locul solicitării, echipa de pe ambulanță de Dubăsarii Vechi a constatat că bărbatul era în stare de ebrietate. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față.

Echipa de medici a solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și a reținut agresorul. Organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

CNAMUP anunță că felcerul agresat a avut nevoie de îngrijiri medicale. Doamna a fost transportată și internată în spital cu „traumă cranio-cerebrală închisă, comoție cerebrală, fractura oaselor nazale”.

CNAMUP reiterează că ultragierea lucrătorilor medicali - jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul obligațiunilor de serviciu, cât și alte acțiuni care lezează dreptul lucrătorilor medicali se sancționează în temeiul legislației în vigoare.

img24005222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!