ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASP: Peste 500 de cereri de contestare a examenelor auto, depuse online de când a fost lansat modulul

10:08 | 10.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Agenţia Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că, din 12 februarie, când a fost lansat modulul de depunere online a contestaţiilor examenelor auto, au fost depuse 582 de cereri privind contestarea rezultatului examenului practic, dintre care 524 au fost depuse online și doar 58 au fost depuse la ghișeu, în cadrul subdiviziunii teritoriale de calificare a conducătorilor auto, transmite MOLDPRES.

Anterior lansării modulului de contestare online a rezultatelor examene lor auto, numărul contestațiilor depuse era mult mai mic. Astfel, în anul 2022 au fost depuse 194 de contestații, iar în anul 2023 au fost depuse 290 de contestații, potrivit sursei citate.

„Vă atenționăm că în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un QR code, prin intermediul căruia, la fel, puteți depune cererea de contestare. Respectivul cod de bare se regăsește, la fel, pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare”, explică ASP.

Cetățenii care nu sunt de acord cu rezultatele examenului la probele teoretică/practică pot depune contestația online, accesând site-ul Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md „Depune contestație” https://www.asp.gov.md/ro/contestatia

Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare, după susținerea probei (teorie sau practică).

img24005224

img24005224

img24005224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!